Wie maakt de beste haarkleur?

We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen.

Wie maakt de beste haarkleur?

We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen. Meer informatie over ons beoordelingsproces. Het GH Beauty Lab test regelmatig haarverf thuis met zowel consumententesters als gecontroleerde laboratoriumtests.

In het Lab verven wetenschappers monsters van mensenhaar in bruine, blonde, rode en zwarte tinten en evalueren ze de producten op hun grijze haardekking. Vervolgens beoordelen ze het kleurbehoud van elke haarverf gedurende een periode van vier weken met een reeks tests, waaronder 20 was- en droogcycli, zoals hieronder afgebeeld, en 10 uur blootstelling aan UV-licht. Daarna beoordelen experts elk monster op uiteindelijke grijsdekking, glans en lichtbestendigheid. Kleurstoffen in dozen worden ook naar een panel van vrouwen in het hele land gestuurd die ze evalueren op factoren zoals gebruiksgemak en kleurprestaties, inclusief grijsdekking, kleurrijkdom, uniformiteit en nauwkeurigheid in vergelijking met de afbeelding op de doos.

Ze geven ook real-life feedback over de resulterende haarglans, zachtheid en gladheid, evenals kleurvervaging gedurende vier weken na het aanbrengen. De meest recente haarkleurtest voor thuis van het GH Beauty Lab omvatte 180 consumententesters en 280 stalen van echt haar. In totaal hebben laboratoriumwetenschappers gekleurde haarmonsters 350 uur lang blootgesteld aan UVA-licht. Welke haarkleurmerken gebruiken professionals over de hele wereld? Je bent bij ons aan het juiste adres.

Van Pravana tot Paul Mitchel tot het beroemde merk Elgon in Italië, de topkeuzes van professionele stylisten vind je hier. Vertrouw niet meer op drogisterijmerken, waarom doe je dat niet? Wees lief voor die mooie lokken van je. De kleurproducten van Paul Mitchell bestaan pas sinds 1980, maar ze hebben al snel een enorme impact gehad in de wereld van professionele haarkleur. Het merk is ook geliefd vanwege de weigering om op dieren te testen.

Mensen met een gevoelig haar of hoofdhuid, grijs haar of wit haar; ervaar uitstekende resultaten met Paul Mitchell-kleurproducten. De recente explosie van fantasiehaarkleuren vereiste een professioneel haarkleurmerk. In 2004 stapte Pravana op het bord. Elke keer dat je roségoud, gedurfd turkoois of olievlek haar ziet, zit Pravana's Chroma Silk Vivids-lijn er waarschijnlijk achter.

Het merk Elgon werd voor het eerst opgericht in 1970 in Milaan, Italië. In feite wordt de haarkleur daar nog steeds gemaakt. Het merk wordt geprezen om de kwaliteit en kwantiteit van zijn product, dat een laag ammoniakgehalte heeft en grijs haar opmerkelijk goed bedekt. Redken kleurproducten zijn zacht voor het haar, maar ze produceren intense, langdurige resultaten.

Na het gebruik van dit merk krijg je geen droog haar. Professionals zijn er ook dol op vanwege het lookbook op de website van Redken, dat dient als kleurinspiratie. Korab noemt dit de beste haarkleur voor thuis voor highlights. De haarverf wordt geleverd met een unieke borstel die, wanneer geborsteld van de wortel tot de punten van je haar, de kleur verdeelt in een patroon dat highlights creëert.

De kleurenkits van Madison Reed zijn de Birkin-tassen met haarverf voor thuis. Door simpelweg de online quiz van het merk te doen, krijg je een perfecte kleur afgestemd op een van de meer dan 50 tinten permanente haarverf met 8 vrije formule. Als je liever een expert ontmoet, bieden ze ook een gratis videochatservice met een colorist. En als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het haarkleurproces, is de kleurenploeg van Madison Reed telefonisch of via chat bereikbaar.

Sabina Wizemann, senior chemicus in het GH Beauty Lab, ontwikkelt laboratoriumprotocollen met behulp van gespecialiseerde laboratoriumapparatuur en voert producttests uit in alle haarcategorieën, inclusief haarkleur thuis. Ze vertaalde GH Beauty Lab haarkleurtestgegevens voor thuis en voerde interviews met experts uit om dit stuk te schrijven. Garnier's permanente kleur, een toppresteerder in GH Beauty Lab-tests, is gemaakt zonder ammoniak en een hoge concentratie voedende olie, dus het is zacht voor haar dat is beschadigd door behandelingen zoals keratine of dunner wordende lokken. Voor een ontwarrende borstel die werkt op zowel nat als droog haar, raadt Valdes de Trademark Beauty Tame Your Mane Smoothing Hair Brush aan.

Dan weet je niet alleen wat er op je haar aan de hand is, maar leer je misschien genoeg om thuis je kleur te doen. Ook geeft haarverf in dozen vaak geen consistente all-over dekking zoals professionele haarkleur dat wel doet. Revlon's Total color hair color is een veganistische crèmeformule gemaakt zonder ammoniak, sulfaten, siliconen en ftalaten. Als u echter op zoek bent naar een doe-het-zelf-optie, kunt u het beste de Madison Reed Radiant Hair Colour Kit het beste kiezen.

Als het gaat om salonbehandelingen, is de beste professionele haarkleurlijn Wella Illumina Permanent Creme Hair Color. Verkrijgbaar in 36 tinten, de door colorist aanbevolen formule is zacht, veelzijdig en laat het haar oh zo glanzend achter. En het zit boordevol voedingsstoffen zoals arganolie, keratine en ginsengwortelextract om het haar te versterken en te beschermen tijdens de verwerking. Hoewel haarkleuring thuis een geweldige manier kan zijn om geld te besparen en de levensduur van uw kleur tussen salonbezoeken te verlengen, zijn er gevallen waarin het bezoeken van een professional op de lange termijn de veiligste en meest kosteneffectieve keuze is.

Dat was het jaar waarin het de allereerste crèmekleurstof creëerde, die al snel zijn status als een van de beste professionele haarkleurmerken ter wereld versterkte. Hij voegde eraan toe dat haarkleurmiddelen verschillende concentraties peroxide bevatten, een ontwikkelingsmiddel om kleur op het haar af te zetten, en dat die uw risico op huidirritatie kunnen verhogen, gezien de concentratie die hoog genoeg is. .