Welke haarkleur is het beste voor grijsdekking?

Helaas kunnen niet alle kleuren grijs haar bedekken, omdat velen de grijze kleur laten doorschijnen. Om volwassen grijs haar te bedekken, is het het beste om kleuren te gebruiken die eigenlijk natuurlijke tinten zijn, meestal gemarkeerd met een 'N' of '0' (bijvoorbeeld 5N, 5NN, Natuurlijk, 5, 5, 0 of 5, 00).

Welke haarkleur is het beste voor grijsdekking?

Helaas kunnen niet alle kleuren grijs haar bedekken, omdat velen de grijze kleur laten doorschijnen. Om volwassen grijs haar te bedekken, is het het beste om kleuren te gebruiken die eigenlijk natuurlijke tinten zijn, meestal gemarkeerd met een 'N' of '0' (bijvoorbeeld 5N, 5NN, Natuurlijk, 5, 5, 0 of 5, 00). Er zijn veel redenen waarom blonde highlights een topkeuze zijn om grijs haar te bedekken. Blonde highlights verzachten het wortelgebied waar grijzen doorheen beginnen te pieken en laten je colorist zich richten op grijsgevoelige delen.

Voor een onderhoudsarme kijk op rood, laat je stylist koperen, brunette en felblonde highlights en lowlights aanbrengen. Even briljant als mooi, deze multi-tonale look helpt je bestaande grijstinten mooi te mengen en voorkomt een harde afbakeningslijn voor elke nieuwe grijsgroei. In GH Beauty Lab-tests ontdekten experts dat Clairol Nice 'n Easy de beste keuze was voor licht haar en een zachtere, meer conditionerende formule heeft. Hoewel alle merken die op blonde tinten zijn getest slechts gemiddeld (of slechter) scoorden voor het bedekken van grijs, viel Nice 'n Easy op door vervagingsbestendigheid en het behouden van zijn glans.

In Lab-evaluaties scoorde het hoog voor het geven van een natuurlijke uitstraling, 79% van de testers zei dat het hun haar zacht en glanzend achterliet en 90% zei dat het geen irritatie veroorzaakte. De haarkleur komt ook in een enorm bereik van 50 tinten, van heel lichtblond tot extreem donkerblauwzwart. Gemakkelijk aan te brengen en liet het haar extreem zacht achter, zelfs zonder conditioner, meldde een tester. Hoewel ze nog steeds aanbeveelt om een colorist in een salon te raadplegen omdat ze een diep begrip hebben van de chemische samenstelling van haar en resultaten nauwkeuriger kunnen leveren dan alles wat je thuis kunt proberen, zijn er zeker manieren waarop je de grijstinten zelf kunt verven en een geweldige en natuurlijke.

uitziend resultaat. Dit tweestapssysteem wordt geleverd met permanente kleur voor maximale grijsdekking bij je wortels (waar je die het meest nodig hebt) en een semi-permanente glans voor de middenlengtes en uiteinden van je haar om je kleur zachtjes te versterken, dimensie toe te voegen en je kleur op te frissen. Omdat de kleur niet permanent is, zal deze van nature vervagen in vijf tot zeven shampoos en is het een geweldige introductie tot haarkleur thuis. Deze aanpak verspreidt strengen geverfd of gebleekt haar door je hoofd, waardoor je haar een natuurlijkere uitstraling krijgt met minder grijs.

Kleur kan er anders uitzien bij kunstmatig en natuurlijk licht, dus zorg ervoor dat je jezelf toegang geeft tot beide terwijl je je voorbereidt om kleur op je haar te plaatsen. Deze op cafeïne geïnspireerde tint maakt gebruik van Redken Color Gel Lacquers 10 Minute Color in de schaduw 4NN Coffee Grounds. Om dit probleem te verhelpen wanneer u grijs haar kleurt, kan het nodig zijn om de kleurstof langer op uw hoofd te laten zitten. De meest recente haarkleurtest voor thuis van het GH Beauty Lab omvatte 180 consumententesters en 280 stalen van echt haar.

Strategisch geplaatste lowlights kunnen helpen grijzend haar te verbergen en tegelijkertijd diepte en dimensie toe te voegen aan je brunette lokken. Hier is je kans om aanpassingen aan te brengen als het product te druipend uitkomt of om te zien wat de dekking van de kleur eigenlijk is. Gemaakt in een breed scala aan leuke en mooie kleuren, het is bedoeld om je normale dagelijkse conditioner te vervangen om een unieke haarkleur te behouden. Maar welke haarverf in dozen is het beste? Om erachter te komen, testen wetenschappers van GH Beauty Lab rigoureus haarkleurkits en -producten thuis, zowel in het laboratorium met behulp van technische instrumenten als op consumententesters om hun gebruiksgemak en effecten te meten, inclusief kleurlevendigheid, vervaging bij blootstelling aan water en UV, glans, het uiterlijk en gevoel van het haar na gebruik en meer.

Als je gestructureerd haar hebt met verschillende krulpatronen die mogelijk bestand zijn tegen kleur, heeft Dark and Lovely iets voor je. Paars haar lijkt misschien een grote sprong, maar de asymmetrische tinten in een gedempte lavendel passen perfect bij grijstinten en geven je algehele look een jeugdig randje. Of je nu een paar verdwaalde grijze haren probeert te bedekken of je haarkleur volledig wilt veranderen, regelmatige uitstapjes naar een colorist kunnen kostbaar en tijdrovend zijn.