Zal de bruine haarkleur vervagen?

Rode haarkleurstofmoleculen vervagen het snelst, terwijl bruine en zwarte het langzaamst vervagen. Dus als u kiest voor rode haarverf, moet u verwachten dat deze na slechts een paar weken begint te vervagen.

Zal de bruine haarkleur vervagen?

Rode haarkleurstofmoleculen vervagen het snelst, terwijl bruine en zwarte het langzaamst vervagen. Dus als u kiest voor rode haarverf, moet u verwachten dat deze na slechts een paar weken begint te vervagen. Als je voor een meer natuurlijke, donkere kleur ging, zou deze geleidelijker en over een langere periode moeten vervagen. Vervaagt permanente haarverf? Helaas wel, ja.

Hoewel permanente haarverf niet op dezelfde manier uit je haar wast als tijdelijke of semi-permanente haarverf, zal het uiteindelijk beginnen te vervagen en na verloop van tijd van kleur veranderen. De kleur waar je voor kiest, heeft ook invloed op hoe lang je haar levendig blijft. Toch zijn er verschillende dingen die je kunt doen om die salonglans te behouden en je kleur zo lang mogelijk rijk te houden. Vervaagt gebleekt haar? Gebleekt haar vervaagt niet terug naar je natuurlijke haarkleur op dezelfde manier als andere kleurstoffen.

Het kan echter na verloop van tijd donkerder of doffer worden als de toner uitspoelt, waardoor gele pigmenten weer zichtbaar worden. Bleekmiddel heeft ook de neiging om het haar poreuzer te maken, wat betekent dat het mineralen in water en producten absorbeert die verkleuring en koperachtigheid kunnen veroorzaken. Volgens Spratt helpt het aanbrengen van kleurstof op droog haar om te voorkomen dat het vervaagt. Dus als je je snit en kleur boekt, vraag ze dan misschien om je haar te knippen nadat ze zijn gekleurd.

Het kan ook op zwart haar worden gedaan, het zal een vrij donkere paarse tint zijn, maar je kunt het behandelen als een haarmasker om je haarconditie te verbeteren. De kleurconditioner is iets dat lijkt op het masker, maar het bevat niet zoveel pigment als het kleurenmasker. Als je haar echter donkerder is, kun je dit ook gebruiken, alleen dat het donkerder wordt en het langer moet laten staan en meer moet wrijven. Hij voegt eraan toe dat het belangrijkste om in gedachten te houden is hoe beschadigd je haar is; als het super beschadigd is door bleken, zal de kleur inconsistent zijn, dus je kunt het beste naar een professional gaan.

Ik dacht voor de goede orde niet dat ik een voorbehandeling nodig had totdat ik in Still's stoel zat voor mijn eigen blonde tot bruine haarervaring. Of je kunt het één keer per week samen met het kleurenmasker gebruiken, wanneer je het kleurenmasker op een kom knijpt, een deel van de kleurconditioner knijpt (ongeveer 10% van de tube), meng het en breng het samen aan. Droge, ondervoede lokken kunnen ervoor zorgen dat je donkerbruine kleur dof en vervaagd lijkt, dus een op maat gemaakt haarverzorgingsregime dat erop gericht is je kleur er op zijn best uit te laten zien, zorgt ervoor dat je kleur langer meegaat. Zoals wat ik hierboven noemde, kun je voor donker gekleurd haar ervoor kiezen om dit als behandelingsmasker te gebruiken en het extra voordeel is dat het ook een lichte kleurtint geeft.

Rood haar behouden is een van de moeilijkste taken, en dat komt omdat rode haarmoleculen veel groter zijn dan andere kleurmoleculen, dus de tint wast uit en vervaagt sneller. Doorgaans kunnen overgangen van blond naar brunette tussen de twee en vijf uur duren in de salon, waaronder verschillende rondes van kleur en glans. Je haartextuur kan ook van invloed zijn op hoe de kleur vasthoudt en met welke tint je naar huis kunt lopen. Speciaal ontworpen voor droog, broos blond haar, verjongt en herstelt deze intens voedende behandeling voor een stralende blonde gloed, terwijl het de lokken versterkt en je textuur een boost geeft.

Om vervaagd bruin haar te vermijden en je lokken er rijk uit te laten zien, verzadig je je lokken met een extra glanzende shampoo, zoals de Brilliant Brunette Multi-Tone Revealing Shampoo. Toch betekent teruggaan naar een meer natuurlijke kleur niet automatisch dat je haar weer gezond wordt.