Wat is de beste kleur haarverf?

We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen.

Wat is de beste kleur haarverf?

We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen. Lees meer over ons beoordelingsproces. Het GH Beauty Lab test regelmatig haarverf thuis met zowel consumententesters als gecontroleerde laboratoriumtests.

In het Lab verven wetenschappers monsters van mensenhaar in bruine, blonde, rode en zwarte tinten en evalueren ze de producten op hun grijze haardekking. Vervolgens beoordelen ze het kleurbehoud van elke haarverf gedurende een periode van vier weken met een reeks tests, waaronder 20 was- en droogcycli, zoals hieronder afgebeeld, en 10 uur blootstelling aan UV-licht. Daarna beoordelen experts elk monster op uiteindelijke grijsdekking, glans en lichtbestendigheid. Kleurstoffen in dozen worden ook naar een panel van vrouwen in het hele land gestuurd die ze evalueren op factoren zoals gebruiksgemak en kleurprestaties, inclusief grijsdekking, kleurrijkdom, uniformiteit en nauwkeurigheid in vergelijking met de afbeelding op de doos.

Ze geven ook real-life feedback over de resulterende haarglans, zachtheid en gladheid, evenals kleurvervaging gedurende vier weken na het aanbrengen. De meest recente haarkleurtest voor thuis van het GH Beauty Lab omvatte 180 consumententesters en 280 stalen van echt haar. In totaal hebben laboratoriumwetenschappers gekleurde haarmonsters 350 uur lang blootgesteld aan UVA-licht. Allereerst waren al onze interviews met professionele haarstylisten en coloristen, en daarom raden ze natuurlijk allemaal aan om naar een gerenommeerde salon te gaan bij het kleuren van je haar.

Ze begrijpen echter dat niet iedereen zich vaak een professionele behandeling kan veroorloven, en met bezorgdheid over COVID-19 hebben velen zich tot de thuisroute gewend. Als je voor een levendige tint rood, blauw, paars of een andere regenboogtint wilt gaan, is een topmerk Arctic Fox, zoals aanbevolen door onze professionals. Het wordt bij Sally Beauty verkocht in verschillende tinten, wat ook een van de recs van Van Dam is. Mazzei beschrijft deze touch-up kleurenkit als heel gemakkelijk te gebruiken, deels vanwege het kleine penseel waarmee het product wordt geleverd dat het aanbrengen een fluitje van een cent maakt.

Het gekleurde krijt wordt geleverd in een compact formaat; plaats gewoon een deel van het haar tussen de twee kanten en schuif het naar beneden, herhaal dan voor meer kleurintensiteit. Terwijl je wacht tot de kleur is verwerkt, heb je de mogelijkheid om te ontspannen met de undereye gels en ontstressing stopverf (ook inbegrepen in de kit) voordat je je shampoo en conditioner zoals gewoonlijk gebruikt. Ondertussen moet semi-permanente haarkleur „alleen worden gebruikt voor het verfrissen van vervaagde uiteinden en het toevoegen van glans”, zegt Dosso. Het draait allemaal om veelzijdigheid met de Shrine Drop It Hair Color Kit, die wordt geleverd in maar liefst 24 tinten.

Doordrenkt met een verzorgende mix van hennep- en camelia-oliën, is het zachter voor zowel het haar als de hoofdhuid dan sommige van zijn concurrenten. Breng de getinte Christophe Robin Temporary Color Gel rechtstreeks uit de fles aan (mengen niet nodig) en spoel het af onder de douche. L'Oréal maakt enkele van de meest betaalbare haarkleurmiddelen in zowel de professionele als de drogisterijcategorie. Houd er rekening mee dat de basistint waarmee je begint zeker van invloed is op het resultaat; over het algemeen werken heldere tinten het beste op gebleekt of blond haar.

Volgens Ionato kun je voor permanente kleurstoffen thuis het beste een kleur kiezen die een beetje donkerder is dan waar je voor gaat vanwege de sterke ontwikkelaar. Vul de meegeleverde markeerkwast met de formule en borstel het vervolgens door je haar van wortel tot punten. Deze eenvoudig aan te brengen formule aanbevolen door Valdes geeft het haar een levendige, dimensionale kleur die eruitziet alsof je net uit een high-end salon bent gestapt. Net als in de salon creëren de professionele kleurspecialisten van eSalon een haarkleur op maat, speciaal voor u en uw haarbehoeften, die vervolgens naar uw deur wordt verzonden voor toepassing thuis.