Is er een gezondere haarverf?

Als je volledig chemicaliënvrij wilt gaan, is een pure kleur op henna-basis, zoals de Rainbow Research Henna haarkleur (te bekijken bij Amazon), echt de enige optie. Dat gezegd hebbende, de Biolage Haircolor (te bekijken bij Sleek Shop) is onze topkeuze, gebruikt ook minimale ingrediënten en is ergens van 82% tot 100% plantaardig.

Is er een gezondere haarverf?

Als je volledig chemicaliënvrij wilt gaan, is een pure kleur op henna-basis, zoals de Rainbow Research Henna haarkleur (te bekijken bij Amazon), echt de enige optie. Dat gezegd hebbende, de Biolage Haircolor (te bekijken bij Sleek Shop) is onze topkeuze, gebruikt ook minimale ingrediënten en is ergens van 82% tot 100% plantaardig. Hoe dan ook, je zult nooit een 100% natuurlijke haarverf vinden die helemaal geen chemicaliën bevat, want om de haarkleur te laten werken, moet er een chemische reactie op je lokken plaatsvinden (het is vermeldenswaard dat er hier één uitzondering is: pure henna, hoewel dat een ander verhaal is, omdat het kan creëren eigen problemen). Hoewel deze specifieke kit bedoeld is voor het bijwerken van de wortels, kunt u rekenen op het volledige productassortiment van DPHUE voor een schone haarkleur thuis.

Houd grijstinten op afstand met deze op crème gebaseerde kleur, geformuleerd zonder sulfaten (SLS en SLES) en parabenen, en een lage hoeveelheid ammoniak. Het vinkt ook de veganistische, dierproefvrije, recyclebare verpakkingen en glutenvrije dozen aan. Het is misschien geen merknaam die je herkent, maar deze natuurlijke, permanente haarkleur heeft bijna 1.000 5-sterrenbeoordelingen op Amazon. Geen van de bovengenoemde chemische additieven (en nog wat) zijn geformuleerd in deze permanente haarkleur, die geen harde geur of hoofdhuidirritatie belooft.

In plaats daarvan vind je plantaardige, strand-versterkende ingrediënten zoals oliezuur (afgeleid van olijven) en moerasbloemzaadolie. Biologische en natuurlijke alternatieven voor haarverf zijn de veiligste op basis van de ingrediëntenlijst. We hebben ontdekt dat HairPrint, een kleurstofalternatief, het beste is om haar te kleuren. Je kunt op deze haarkleur tot 28 wasbeurten vertrouwen om je natuurlijke tint te verbeteren.

Dit drievoudig gezeefde microfijne poeder zorgt ervoor dat het haar een gelijkmatige kleurlaag krijgt. Het is ook 100% vrij van pesticiden, chemicaliën en additieven. Hieronder vindt u zeven van de beste natuurlijke haarkleurmiddelen voor resultaten op salonniveau in het comfort van uw eigen huis. In feite zijn er tal van haarkleuren op basis van henna en van planten afgeleide haarkleuren die geweldig werk kunnen leveren bij het transformeren van je lokken (daarover later meer).

Ondertussen verkoopt het tijdelijke haarkleurmerk Overtone producten die ammoniak en peroxide weglaten, wat de chemische haarschade voorkomt die de textuur en het uiterlijk van je haar kan veranderen. Met een achtergrond in haarkleuronderzoek en -synthese is Sabina gepassioneerd door alles wat met haar te maken heeft. Omdat haarverf veel giftige chemicaliën bevat, is het logisch dat er nadelen kunnen zijn aan deze gepigmenteerde kleuren in een tube. Semi-permanente kleuren kunnen het haar echter niet lichter maken en hebben een minimale grijsdekking omdat ze aan de buitenkant van het haar werken.

Het is dus misschien niet zo organisch als je haar in wat plantensap dompelen, maar je hebt hier nog steeds enkele opties. Niemand zou het je kwalijk nemen dat je de indruk hebt dat de ingrediënten die worden aangetroffen in haarproducten die als biologisch of natuurlijk op de markt worden gebracht, ze inherent veiliger maken. Indie-cosmeticamerk Lime Crime, dat een populaire lijn semi-permanente kleurstoffen verkoopt genaamd Unicorn Hair, heeft ook het Leaping Bunny-keurmerk. Tijdens haar werk in het Beauty, Health %26 Sustainability Lab heeft ze laboratorium- en consumentenstudies geleid naar haarkleurmiddelen, shampoos en conditioners voor gekleurd haar, haarserums, droge shampoos en meer voor thuis.

Bedrijven die „biologische haarkleurmiddelen” verkopen, gebruiken wel biologische ingrediënten, maar die ingrediënten zijn slechts de extra toeters en bellen. Khadi is een haarverzorgings- en beautymerk dat zich richt op Ayurveda-formules die gezondheid, welzijn en schoonheid in balans brengen. Als je huid te gevoelig is voor traditionele haarkleurmiddelen (zoals PPD en ammoniak), zul je dol zijn op dit ultrazachte alternatief. Cassiapoeder, hennapoeder, indigobladpoeder, alma poeder en neempoeder kunnen allemaal op verschillende manieren worden gecombineerd om pasta's te maken die je haarkleur veranderen.