Wat is het veiligste haarkleurmerk?

Herbatint is een van de veiligste haarkleurmerken die er trots op is de meest natuurlijke permanente haarkleurgel te zijn, vrij van ammoniak en andere agressieve chemicaliën. De producten zijn gemaakt met kruidenextracten die uw lokken en hoofdhuid voeden en beschermen.

Wat is het veiligste haarkleurmerk?

Herbatint is een van de veiligste haarkleurmerken die er trots op is de meest natuurlijke permanente haarkleurgel te zijn, vrij van ammoniak en andere agressieve chemicaliën. De producten zijn gemaakt met kruidenextracten die uw lokken en hoofdhuid voeden en beschermen. Hoewel deze specifieke kit bedoeld is voor het bijwerken van de wortels, kunt u rekenen op het volledige productassortiment van DPHUE voor een schone haarkleur thuis. Houd grijstinten op afstand met deze op crème gebaseerde kleur, geformuleerd zonder sulfaten (SLS en SLES) en parabenen, en een lage hoeveelheid ammoniak.

Het vinkt ook de veganistische, dierproefvrije, recyclebare verpakkingen en glutenvrije dozen aan. De reden hiervoor is dat henna-kleurstoffen het haar slechts tijdelijk bedekken; ze veranderen het haar niet zoals permanente kleurstoffen. Als je nog niet helemaal klaar bent om je te committeren aan een nieuwe zomerhaarkleur of als je gewoon je huidige tint wilt versterken of opfleuren, moet je dit kleurafgevende masker van Moroccanoil proberen. Zoek anders formules die vrij zijn van ammoniak, PPD en resorcinol, zoals de Madison Reed Radiant Hair Color Kit (bekijk op Ulta), die het extra voordeel heeft dat het boordevol hydraterende ingrediënten zit.

Hoe dan ook, je zult nooit een 100% natuurlijke haarverf vinden die helemaal geen chemicaliën bevat, want om de haarkleur te laten werken, moet er een chemische reactie op je lokken plaatsvinden (het is vermeldenswaard dat er hier één uitzondering is: pure henna, hoewel dat een ander verhaal is, zoals het kan. zelf problemen creëren). Omdat het een demi-permanente kleur is (verwacht dat deze tot 28 wasbeurten meegaat), is het het beste om kleinere hoeveelheden grijs te mengen of je natuurlijke tint en glans te verbeteren, in plaats van een volledige kleurverandering. Het is één ding om te begrijpen dat je haarverf vol anorganische ingrediënten zit, het is iets anders om te begrijpen waarom het ertoe doet, en dat het geen slechte zaak is (want laten we niet vergeten, water is ook een chemische stof).

Er zijn tal van haarkleurformuleringen, als je weet waar je moet zoeken, die hoger zijn aan de natuurlijke kant van het spectrum en daarom beter zijn voor je hoofdhuid, de planeet, en minder snel irritatie of een allergische reactie veroorzaken. Toch zijn er meer dan 35 kleuren om uit te kiezen, een uitgebreide mix van blonde, bruine, zwarte en rode tinten. Het is erg moeilijk om zware metalen te verwijderen wanneer de henna wordt verwerkt om het klaar te maken voor het kleuren van het haar, zegt George. DW, ervoor kiezen om niet-toxisch te gaan met je haarverf betekent niet dat je er niet meer voor kunt winkelen bij je plaatselijke drogisterij.

Dus hoewel volledig organische conventionele haarkleur misschien nog niet bestaat, kunt u nog steeds geschikte opties vinden voor wanneer de stemming toeslaat. Laten we eens kijken naar enkele van de agressieve chemicaliën in conventionele haarverf, de duurzaamheid en enkele niet-giftige haarkleurmerken ontmoeten. Demi-permanente kleurstof spoelt na drie tot vier weken uit en is geweldig voor mensen die hun bestaande kleur willen versterken, zoals kastanjebruin haar rijker en glanzender maken, voegde Slattery eraan toe. Geformuleerd zonder ammoniak, siliconen en alcohol (en gehuisvest in een recyclebare doos), is Schwarzkopf's nieuwste haarkleuraanbod voor thuis het beste tot nu toe.

Wat je er echter in zult vinden, zijn kalmerende plantaardige ingrediënten (zoals sesamolie, zwarte thee-extract en kamille) en levendige, langdurige kleuren. Dat gezegd hebbende, als je op zoek bent naar een meer natuurlijke haarkleur, of het nu is omdat je zwanger bent, veganistisch wordt of gewoon probeert een bewuster consument te zijn, kun je het beste wat speurwerk doen en weten welke je uit de buurt moet blijven.