Is het beter om lichter of donkerder te worden om grijs haar te bedekken?

Voor dekking van grijs haar raden we je over het algemeen aan om iets lichter te kleuren dan het natuurlijke haarkleurniveau van je klant. Veel vrouwen wenden zich tot haarkleur om het verschijnen van grijs haar te bestrijden, maar als je een te donkere schaduwkeuze draagt, kan het eindresultaat er minder dan flatterend uitzien.

Is het beter om lichter of donkerder te worden om grijs haar te bedekken?

Voor dekking van grijs haar raden we je over het algemeen aan om iets lichter te kleuren dan het natuurlijke haarkleurniveau van je klant. Veel vrouwen wenden zich tot haarkleur om het verschijnen van grijs haar te bestrijden, maar als je een te donkere schaduwkeuze draagt, kan het eindresultaat er minder dan flatterend uitzien. Het grote verschil tussen een donkere haarkleur en je natuurlijke grijstinten wordt duidelijker naarmate het haar uitgroeit. Als je een geloofwaardige haarkleur wilt, ga dan maar twee tinten donkerder dan je lichtste haarkleur.

Grijs haar heeft een grove textuur en is over het algemeen bestand tegen kleuren, dus bereid je voor op een lange kleursessie. Voeg dimensie toe aan je bruine haarkleur met subtiele lowlights. Strategisch geplaatste lowlights kunnen helpen grijzend haar te verbergen en tegelijkertijd diepte en dimensie toe te voegen aan je brunette lokken. Een lichtere haarkleur is de beste optie om grijstinten te kleuren, omdat het grijs gemakkelijk vervaagt, maar vermijd een effen, eenkleurige lichte kleur.

Een mix van highlights en lowlights die je grijstinten subtiel bedekken en je een lichtere look geven, is de beste optie. Mogelijk moet u de salon opnieuw bezoeken om tussen uw afspraken door een toner te laten aanbrengen, afhankelijk van hoe donker je was. Dit verfrist het kleurniveau in je haar en houdt het levendig en glanzend. Als je blonde haarkleur gebruikt om je grijstinten te bedekken, probeer dan romige opties zoals honing en karamel die veel zachter en flatterend zijn dan gele of harde blonde tinten.

Gebruik permanente kleur thuisMeng eerst je ingrediënten, doe je handschoenen aan en breng het mengsel aan op je haar met de applicator, zorg ervoor dat je van wortel tot punt bedekt. De beste haarverf voor grijs haar als je blond haar hebtHet goede nieuws is dat je hardnekkige grijstinten heel gemakkelijk te bedekken zijn omdat de kleur niet te ver van het grijs verwijderd is. Donkerbruin was ook de enige onfeilbare manier om elk grijs haar te laten zien dat erdoorheen begon te dringen - zoals ik geleidelijk ontdekte. Hierdoor kunnen deze grijze gebieden een langere kleurtijd krijgen zonder een te donkere kleur op de rest van je haar te krijgen.

We raden aan om te kiezen voor een all-over kleurservice als je elk grijs haar op je hoofd volledig wilt maskeren met een uniforme tint. Deskundige kleurspecialisten raden een donkerdere tint kleurstof aan voor je wortels en een lichtere tint, die min of meer overeenkomt met je natuurlijke haarkleur, voor de rest van je haar. Deze asymmetrische matte kleur concentreert het grootste deel van je grijstinten op de uiteinden, niet op de wortels, zodat je op een modieuze manier grijs kunt worden. Vergeet niet om je kleurkeuzes nog steeds te baseren op de gouden haarkleurregel van een of twee tinten lichter of donkerder dan je natuurlijke haarkleur.

Donker tot lichtProfessionele kleurspecialisten raden meestal een donkerdere tint aan voor je wortels en een lichtere tint die bij je natuurlijke haar past voor de rest. Dit helpt de koele en warme tinten samen te voegen in een prachtige samensmelting van kleuren die opzettelijk je grijstinten in het eindresultaat opneemt. Roodkoppen hebben de reputatie niet grijs te worden, maar gembertinten verliezen na verloop van tijd hun pigment, wat resulteert in een lichtere, doffe kleur.