Zal blonde haarkleur grijs bedekken?

Helaas, als je een heel donkere basiskleur hebt, is het antwoord nee. Je moet je haar bleken voordat je een blonde kleurstof aanbrengt.

Zal blonde haarkleur grijs bedekken?

Helaas, als je een heel donkere basiskleur hebt, is het antwoord nee. Je moet je haar bleken voordat je een blonde kleurstof aanbrengt. En volgens specialisten is de beste manier om je haar te bleken met zo min mogelijk schade in fasen. Er zijn veel redenen waarom blonde highlights een topkeuze zijn om grijs haar te bedekken.

Blonde highlights verzachten het wortelgebied waar grijzen doorheen beginnen te pieken en laten je colorist zich richten op grijsgevoelige delen. Het duurde maar een paar seconden om de grijstinten te bedekken, en ik vermeed de tijd en kosten die het zou kosten om mijn haar te verven. De door dermatologen geteste formule biedt 100% dekking, gaat tot zes weken mee en is zacht voor je hoofdhuid en haar. De lichtgewicht formule laat geen plakkerige resten achter op je hoofdhuid en haar en is ammoniak- en peroxidevrij.

We raden aan om te kiezen voor een all-over kleurservice als je elk grijs haar op je hoofd volledig wilt maskeren met een uniforme tint. Gepigmenteerde poeders zijn handig voor een snelle, risicovrije dekking op je wortels, slapen en andere kleine gebieden, en kunnen ook handig zijn als je plekken dunner haar hebt en meer dekking wilt. Deze asymmetrische matte kleur concentreert het grootste deel van je grijstinten op de uiteinden, niet op de wortels, zodat je op een modieuze manier grijs kunt worden. De resultaten duren vier tot zes weken, wat betekent dat je zonder de verplichting een nieuwe haarkleur voor grijs haar kunt proberen.

Het is een professionele oordeelsoproep, en als het goed wordt gedaan, levert het uiteindelijk veel betere kleurresultaten op dan wanneer de klant voor een gewone dooskleur was gegaan. De beste kleurtechniek voor grijs haar hangt uiteindelijk af van de look die je probeert te bereiken en hoeveel dekking je wenst. Omdat grijze haren zo stiekem kunnen zijn, is het handhaven van een haarkleurschema zonder verval waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van het beheer ervan. Helaas is er geen kleurstof die speciaal is gemaakt voor grijs haar, maar de permanente kleurstof is een uitstekende optie.

Als het natuurlijke haar vrij donker is (niveau 6 en lager), moet je eerst bleekmiddel gebruiken en het hele haar optillen. De tweede reden is dat het algehele resultaat er eigenlijk natuurlijker uitziet en jonger is wanneer u het haar van uw klant lichter neemt.