Is er een niet-schadelijke haarverf?

Er zit ook geen ammoniak in deze niet-druppelformule, dus je kunt erop vertrouwen dat je weet dat je schade aan je lokken minimaliseert. Semi-permanente haarkleur wordt alleen afgezet, wat betekent dat het de haarschacht niet chemisch zal veranderen en het bevat geen ammoniak of peroxide.

Is er een niet-schadelijke haarverf?

Er zit ook geen ammoniak in deze niet-druppelformule, dus je kunt erop vertrouwen dat je weet dat je schade aan je lokken minimaliseert. Semi-permanente haarkleur wordt alleen afgezet, wat betekent dat het de haarschacht niet chemisch zal veranderen en het bevat geen ammoniak of peroxide. Langdurige demi-permanente haarkleur wordt ook alleen afgezet en bevat geen ammoniak, maar bevat wel een kleine hoeveelheid peroxide, wat zorgt voor een subtiele, maar merkbare kleurverbetering. Hoewel semi-permanente kleur ongeveer 8 shampoos aanhoudt, gaat demi-permanente kleur tot 24 shampoos mee.

Beide vervagen geleidelijk, maar geen van beide laat een harde afbakeningslijn achter als het haar uitgroeit. Na zoveel informatie over haarkleurmiddelen in dozen en Sally Beauty, vraag je je misschien af of salonkleurstoffen de betere keuze zijn. Houd er rekening mee dat het aanbrengen even wennen kan zijn (je voegt kokend water toe aan het poeder om een havermoutachtige consistentie te creëren voordat je op je haar schildert), en de kleur duurt slechts vier tot zes weken. Ongeacht welke kleurstof je kiest, zorg ervoor dat je een vochtinbrengende haarroutine na de kleur volgt om je kleur krachtig en langdurig te houden.

De reden voor deze overtuiging is dat Sally's haarverf meer natuurlijke ingrediënten bevat en kan worden aangepast aan de behoeften van het individu. Celebrity haarkleurster Rita Hazan vertelde ons dat ze deze gemakkelijke kit voor het bijwerken van wortels leuk vindt, die verkrijgbaar is in verschillende blonde en bruine tinten. De beste haarkleur voor thuis hoeft je lokken niet te beschadigen en het hoeft ook de bank niet kapot te maken. De formule sluit acht van de meest voorkomende irriterende stoffen voor haarverf (waaronder ammoniak en PPD) uit, en in plaats daarvan is het verrijkt met hydraterende en kalmerende ingrediënten zoals keratine, arganolie en ginsengwortelextract.

We gaan hier meteen aan de slag om een haarverf te vinden die volledig chemisch vrij is vrijwel onmogelijk. Amber Maynard Bolt, een meesterhaarstylist van beroemdheden bij Nine Zero One Salon, vertelde ons dat ze dol is op Oribe's Gold Lust Repair %26 Restore Shampoo voor gekleurd haar en hetzelfde merk maakt ook een worteltouch-up spray. Krijg rijke, natuurlijk ogende kleuren, tot 45% meer glans en langdurige conditionering met semi-permanente haarkleur. De meeste haarkleurmiddelen voor thuis zien er meestal donkerder uit op echt haar in vergelijking met de afbeelding op de voorkant van de doos, voegde Mazzei eraan toe.

Deze veganistische haarverf is niet alleen een MVP voor het bedekken van grijze haren, maar het is ook vrij van ammoniak, sulfaten, siliconen en mineralen. Zoek anders formules die vrij zijn van ammoniak, PPD en resorcinol, zoals de Madison Reed Radiant Hair Color Kit (bekijk op Ulta), die het extra voordeel heeft dat het boordevol hydraterende ingrediënten zit. Het kan moeilijk zijn om een echt veilige haarverf te vinden, maar er zijn veel goede opties om uit te kiezen voor degenen die zich zorgen maken over de ingrediënten van haarkleurmiddelen. Een van de beste manieren om de kleur van je haar te behouden, is door een kleurafgevende shampoo en conditioner te gebruiken.

Demi-permanente kleurstof spoelt na drie tot vier weken uit en is geweldig voor mensen die hun bestaande kleur willen versterken, zoals kastanjebruin haar rijker en glanzender maken, voegde Slattery eraan toe.