Wat is het gezondste haarverfmerk?

We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen.

Wat is het gezondste haarverfmerk?

We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen. Lees meer over ons beoordelingsproces. Het GH Beauty Lab test regelmatig haarverf thuis met zowel consumententesters als gecontroleerde laboratoriumtests.

In het Lab verven wetenschappers monsters van mensenhaar in bruine, blonde, rode en zwarte tinten en evalueren ze de producten op hun grijze haardekking. Vervolgens beoordelen ze het kleurbehoud van elke haarverf gedurende een periode van vier weken met een reeks tests, waaronder 20 was- en droogcycli, zoals hieronder afgebeeld, en 10 uur blootstelling aan UV-licht. Daarna beoordelen experts elk monster op uiteindelijke grijsdekking, glans en lichtbestendigheid. Kleurstoffen in dozen worden ook naar een panel van vrouwen in het hele land gestuurd die ze evalueren op factoren zoals gebruiksgemak en kleurprestaties, inclusief grijsdekking, kleurrijkdom, uniformiteit en nauwkeurigheid in vergelijking met de afbeelding op de doos.

Ze geven ook real-life feedback over de resulterende haarglans, zachtheid en gladheid, evenals kleurvervaging gedurende vier weken na het aanbrengen. De meest recente haarkleurtest voor thuis van het GH Beauty Lab omvatte 180 consumententesters en 280 stalen van echt haar. In totaal hebben laboratoriumwetenschappers gekleurde haarmonsters 350 uur lang blootgesteld aan UVA-licht. Tegelijkertijd, als je lichtblond of gebleekt haar hebt, kun je een levendige en impactvolle gele haarkleur bereiken met kurkuma vermengd met conditioner.

Nu u op de hoogte bent van biologische haarkleuren en de voordelen van het gebruik ervan, lees verder om meer te weten te komen over de beste biologische haarkleurmerken die op de markt verkrijgbaar zijn. Deze chemicaliën helpen bij het zodanig activeren van de pH-waarden van uw haar dat de lokken de kleur goed absorberen en profiteren van de beste resultaten. Laten we eens kijken naar enkele van de agressieve chemicaliën in conventionele haarverf, de duurzaamheid en enkele niet-giftige haarkleurmerken ontmoeten. Eerst wil je overwegen of je een permanente kleur in je haar wilt of gewoon je 'do voor het seizoen wilt veranderen.

Van natuurlijke deodorant tot schone gezichtswasbeurten en rifveilige zonnebrandmiddelen, de markt is nu gevuld met een verrassend grote selectie schone formules, en dat omvat natuurlijke haarverf voor thuis. Dit betekent een minder agressieve chemische stof op je hoofd en geen agressieve ammoniakgeur terwijl je je haar verft. Met een bedrijf dat meer dan 40 jaar oud is, weten de eigenaren van Herbatint het een en ander over natuurlijke ingrediënten en gezondere haarverf. Haarkleurmiddelen bevatten agressieve chemicaliën zoals ammoniak en parafenyleendiamine (PPD) die irritatie kunnen veroorzaken en het haar vaak droog en beschadigd achterlaten.

Als het gaat om het maken van de meest biologische formules, doen deze bedrijven het goed door schone haarkleurmiddelen te maken en agressieve ingrediënten te vermijden. Garnier's permanente kleur, een toppresteerder in GH Beauty Lab-tests, is gemaakt zonder ammoniak en een hoge concentratie voedende olie, dus het is zacht voor haar dat is beschadigd door behandelingen zoals keratine of dunner wordende lokken. Toch betekent dat niet dat je automatisch moet settelen, er zijn nog steeds een heleboel kleurstoffen die ammoniakvrij, alcoholvrij, p-fenyleendiamine (PPD) -vrij zijn (de chemische stof die helpt de haarschubben te openen om de kleurstof binnen te laten). Een nieuwe optie van haarverzorgingsexperts Schwarrzkopf, deze ammoniak-, siliconen- en alcoholvrije optie bedekt grijstinten en voedt het haar vervolgens met een mix van havermelk, soja-eiwit en arganolie.

Dat gezegd hebbende, je kunt haarverf krijgen die is gemaakt zonder alcohol, ammoniak of PPD, als je iets minder hard wilt, maar toch wilt meedoen aan de nieuwste haarkleurtrends. Demi-permanente kleurstof spoelt na drie tot vier weken uit en is geweldig voor mensen die hun bestaande kleur willen versterken, zoals kastanjebruin haar rijker en glanzender maken, voegde Slattery eraan toe.