Wanneer is het het beste om haar te kleuren?

Haarkleurexperts (en aanwijzingen voor de verpakking van haarkleuren) raden aan om je haar te verven als het droog is. De meeste permanente haarkleurformules moeten op droog haar worden aangebracht, en als u uw haar aan het begin van de afspraak moet drogen, kan dit leiden tot tijdverspilling en zelfs extra kosten.

Wanneer is het het beste om haar te kleuren?

Haarkleurexperts (en aanwijzingen voor de verpakking van haarkleuren) raden aan om je haar te verven als het droog is. De meeste permanente haarkleurformules moeten op droog haar worden aangebracht, en als u uw haar aan het begin van de afspraak moet drogen, kan dit leiden tot tijdverspilling en zelfs extra kosten. Of je er nu voor kiest om je haar te wassen voorafgaand aan je afspraak of aankomt met strengen van de tweede dag, zorg ervoor dat je haar droog is voordat je in de salon aankomt. Als het gaat om het daadwerkelijk kleuren van je haar, is het een goed idee om in secties te werken in plaats van te proberen je hele hoofd in één keer te verven.

Zodra je je haar wast, zorg ervoor dat je een kleurbeschermend shampoo- en conditionersysteem gebruikt, zoals Matrix Total Results Color Obsessed Shampoo en Conditioner. Hoewel stylisten over het algemeen aanbevelen om een paar wasbeurten per week over te slaan om gezonder haar te krijgen, moet je het misschien schrobben voorafgaand aan je afspraak met een colorist, zodat je stylist de natuurlijke kleur en textuur van je haar nauwkeurig kan bekijken. Hoe vaak je je haar kunt kleuren, hangt deels af van je natuurlijke haartype, kleur, en in welke tint je verandert. Voor blonde tinten, zorg ervoor dat je een kleurtonende shampoo en conditionersysteem zoals Redken Color Extend Blondage Shampoo en Conditioner aan je routine toevoegt.

Iedereen die ooit zijn haar heeft gekleurd, kan bevestigen dat de zelfs kleinste fles kleurstof enorme kracht uitoefent. We spraken met beroemde colorist Ramsay McLean van Kim Vo Salon (een favoriete plek voor celebs als Kate Hudson en Dakota Fanning) en Millie Morales, Garnier raadpleegt airstylist van beroemdheden, en vroeg om hun advies voor iedereen die een verfavontuur thuis overweegt. Het haar van de meeste mensen groeit bijvoorbeeld ongeveer een halve centimeter per maand, maar als het jouwe sneller groeit dan dat, heb je mogelijk regelmatiger kleuring nodig. Hoewel naar de salon gaan met olieachtige lokken niet echt een verschil zou maken voor een wortelupdate, waarschuwt Collette dat deze formules daadwerkelijk van invloed kunnen zijn op uw algehele resultaten en kleur als u een shampoo gebruikt die kleurafzettende of verstevigende voordelen heeft.

Gebruik je gewone vochtinbrengende crème op je gezicht en breng vervolgens een dunne laag vaseline aan rond je haarlijn voordat je op deze manier kleurt, je huid is beschermd en je kunt de kleur onmiddellijk afvegen als je klaar bent. Ik ben het eens met de andere commentator, dat alternatieve natuurlijke kleuren, of helemaal geen kleuring, voor veel mensen een betere optie is. Semi-permanente haarkleurproducten vormen de uitzondering op de regel en kunnen indien gewenst vaker worden gebruikt dan permanente tinten. Houd er rekening mee dat het eindresultaat qua kleur hetzelfde moet zijn, of je nu naar de salon gaat met vers gewassen haar of met vies haar.

Als je een wasbeurt of twee overslaat, krijgt je nieuwe tint meer tijd om te absorberen en te oxideren, waardoor je natuurlijke haaroliën zichzelf kunnen aanvullen en je kleur langer meegaat.