Wat is het beste haarkleurmerk?

We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen.

Wat is het beste haarkleurmerk?

We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen. Meer informatie over ons beoordelingsproces. Het GH Beauty Lab test regelmatig haarverf thuis met zowel consumententesters als gecontroleerde laboratoriumtests.

In het Lab verven wetenschappers monsters van mensenhaar in bruine, blonde, rode en zwarte tinten en evalueren ze de producten op hun grijze haardekking. Vervolgens beoordelen ze het kleurbehoud van elke haarverf gedurende een periode van vier weken met een reeks tests, waaronder 20 was- en droogcycli, zoals hieronder afgebeeld, en 10 uur blootstelling aan UV-licht. Daarna beoordelen experts elk monster op uiteindelijke grijsdekking, glans en lichtbestendigheid. Kleurstoffen in dozen worden ook naar een panel van vrouwen in het hele land gestuurd die ze evalueren op factoren zoals gebruiksgemak en kleurprestaties, inclusief grijsdekking, kleurrijkdom, uniformiteit en nauwkeurigheid in vergelijking met de afbeelding op de doos.

Ze geven ook real-life feedback over de resulterende haarglans, zachtheid en gladheid, evenals kleurvervaging gedurende vier weken na het aanbrengen. De meest recente haarkleurtest voor thuis van het GH Beauty Lab omvatte 180 consumententesters en 280 stalen van echt haar. In totaal hebben laboratoriumwetenschappers gekleurde haarmonsters 350 uur lang blootgesteld aan UVA-licht. Het draait allemaal om veelzijdigheid met de Shrine Drop It Hair Color Kit, die wordt geleverd in maar liefst 24 tinten.

Afhankelijk van de haarkleur waarmee je begint en het aantal gebruikte formuledruppels, is er een breed spectrum aan tinten waarin je haar kan veranderen. Niet alleen geeft de Kristin Ess Signature Hair Gloss (verkrijgbaar in 12 tinten) een boost aan de levendigheid van je kleur, maar het zorgt er ook voor dat je haar gezond aanvoelt en er super glanzend uitziet. Het alkalische neutralisatiesysteem voegt een laagje broodnodige bescherming toe, waardoor wordt voorkomen dat mineralen uit hard water op je haar en hoofdhuid worden afgezet. Allereerst waren al onze interviews met professionele haarstylisten en coloristen, en daarom raden ze natuurlijk allemaal aan om naar een gerenommeerde salon te gaan wanneer je je haar kleurt.

Ze begrijpen echter dat niet iedereen zich vaak een professionele behandeling kan veroorloven, en met bezorgdheid over COVID-19 hebben velen zich tot de thuisroute gewend. Als je voor een levendige tint rood, blauw, paars of een andere regenboogtint wilt gaan, is Arctic Fox een topmerk, zoals aanbevolen door onze professionals. Het wordt bij Sally Beauty verkocht in verschillende tinten, wat ook een van de recs van Van Dam is. Hij adviseert ook om het haar tijdens het verven in secties van een halve inch te verdelen, zodat de kleur beter kan absorberen.

Het zorgt ervoor dat je haar er mooi uitziet en bevordert maximale kleurreflectie, waardoor je haarkleur stralender wordt. De haarkleur komt ook in een enorm bereik van 50 tinten, van heel lichtblond tot extreem donkerblauw-zwart. In tests van GH Beauty Lab ontdekten experts dat Clairol Nice 'n Easy de beste keuze was voor licht haar en een zachtere, meer conditionerende formule heeft. Wanneer het kiezen van een natuurlijke haarkleur een enorme verwarring voor je is, probeer dan gewoon deze van Clairol Beautiful Collection.

Garnier's permanente kleur, een toppresteerder in GH Beauty Lab-tests, is gemaakt zonder ammoniak en een hoge concentratie voedende olie, dus het is zacht voor haar dat is beschadigd door behandelingen zoals keratine of dunner wordende lokken. Na het beantwoorden van een korte reeks vragen over je haartextuur, huidskleur, hoeveelheid grijstinten, enzovoort, maakt een van hun coloristen een op maat gemaakte partij permanente of semi-permanente kleurstof op, direct aan je deur afgeleverd. De demi-permanente kleur (met een schuimende textuur) is verkrijgbaar in zes tinten zoals Atomic Blonde en Lavender Avalanche, is eenvoudig aan te brengen, laat geen puinhoop achter en wast in vier tot zes weken uit. De haarkleuropties voor thuis van vandaag zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden een snelle, goedkope manier om je look bij te werken zonder de kosten en het gedoe van een reis naar de salon.

Hoewel ze deze nooit persoonlijk heeft gebruikt, raadt Schaudt de haarkleurkits van Madison Reed aan om thuis in te kleuren vanwege de gedetailleerde vragenlijst die overeenkomt met de grote verscheidenheid aan kleuren van het merk. Het product is een van de beste professionele haarkleuren, populair vanwege zijn rijke kleuren, intense levendigheid en perfecte egalisatie op het haar. Nadat je de beste haarverf voor thuis hebt uitgekozen, zijn er een paar dingen die je wilt doen om je kleur zo lang mogelijk levendig en waar te houden. Naast kleurvaste pigmenten bevat het lipiden die helpen de kleur te binden en tegelijkertijd je haarvezels aan te vullen.

Maar ik heb het gevoel dat als iets in de afgelopen twee jaar ons heeft laten zien, is dat er soms dingen gebeuren, en het niet altijd binnen je budget of je kader van beschikbaarheid ligt om professionele kleur te krijgen. Ondertussen moet semi-permanente haarkleur „alleen worden gebruikt voor het verfrissen van vervaagde uiteinden en het toevoegen van glans”, zegt Dosso. .